https://www.youtube.com/watch?v=WQsE9eQO_2E Składniki: 4 jajka 15 g mąki ryżowej 50 g daktyli 50 g płatków ryżowych 10 g masła orzechowego PEAUNAT BUTTER CRUNCH 3 g oleju kokosowego ALUTRITION NUTWHEY czekoladowy SAUCE ZERO kokosowy Sposób przygotowania: Płatki ryżowe oraz daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na chwilę. Następnie wszystkie [...]
Czego potrzebujemy: Na biszkopt: 3 jajka 40 g mąki - ja daję mix bezglutenowych - ryżowa, owsiana, gryczana 10 g Sugar FREE Pudding o smaku czekoladowym 25 g ksylitolu pół łyżeczki proszku do pieczenia 30 g jogurtu naturalnego 15 g kakao Masa: 300 g mango bez skórki - jedno duże 400 g mleka kokosowego 50 g ksylitolu 4 łyżeczki żelatyny Polewa: 50 [...]
[...] i dusimy około 5 minut. Jak pomidory puszczą trochę soku - wbijamy jajka. Obowiązkowo przykrywamy patelnię pokrywką. Jajka potrzebują około 3-5 minut. Czekamy aż zetnie się białko. Na koniec dodajemy awokado i wszystko solimy. Szakszukę podajemy ze świeżą bazylią. Rada - w sezonie zachęcam do korzystania ze świeżych pomidorów - będzie jeszcze [...]
Czego potrzebujmy 70 g płatków owsianych jedno jajko 100 g startego jabłka 10 g wiórków kokosowych 30 g orzechów 15 g żurawiny 10 g nasion chia 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g owoców - morele, brzoskwinie, truskawki Jak wykonać Płatki zalewamy wodą - tyle by wchłonęły całą i były kleiste. Ja zostawiam zalane na minimum godzinę. Jabłka [...]
[...] zalewamy wrzątkiem, zostawiamy w wodzie na całą noc lub minimum kilka godzin. Odlewamy wodę i blendujemy lub rozgniatamy widelcem. Ja zawsze używam widelca. Dodajemy kakao, białko i mąkę kokosową na końcu. Mąką zawsze koryguje konsystencje - raz potrzeba jej mniej a innym razem więcej. Wszystko dokładnie mieszamy i formujemy kulki. Ja zawsze [...]
[...] - ja użyłam białej czekolady 40 g gorzkiej czekolady min 75 % 5 g olej kokosowy 200 ml wrzątku Jak wykonać: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Twaróg, białko oraz wystudzoną galaretkę umieszczamy w misce i dokładnie blendujemy. Foremkę o wymiarach około 15 x 17 cm wykładamy folią spożywczą i przelewamy masę. Wkładamy do [...]
[...] i wyklejamy formę do tarty. Średnica formy około 25 cm. Formę wstawiamy do lodówki. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku i studzimy. Serek blendujemy na gładko, dodajemy białko, dokładnie miksujemy aż znikną wszystkie grudki. Następnie dodajemy wystudzoną żelatynę i ponownie miksujemy. Masę wylewamy na schłodzony spód i wkładamy ciasto do [...]
Czego potrzebujemy: 50 g mąki kokosowej 30 g wiórków kokosowych 10 g kakao 60 g Malin w żelu 30 g białka o smaku czekoladowym Vege 25 g rozpuszczonego i wystudzonego oleju kokosowego około 50 ml wody 25 g posiekanych migdałów do obtoczenia kulek Jak wykonać: Wszystkie składniki poza migdałami mieszamy w misce. Lepkość masy korygujemy ilością wody [...]
[...] związki o funkcjach budulcowych i regulacyjnych, takie jak białka, peptydy czy aminokwasy. Znaczące ułatwienie w zaspokajaniu zapotrzebowania na substancje pochodzenia białkowego zapewniają odżywki białkowe, zwłaszcza kiedy są tak smaczne, że chce się powiedzieć „SZTOS”. Stanowią one świetne źródła aminokwasów niezbędnych, w tym BCAA [...]
Czego potrzebujemy: Na biszkopt: 3 jajka 45 g mąki (mix ryżowa, kukurydziana, gryczana) 10 g Sugar free pudding 25 g ksylitolu (lub słodzik) pół łyżeczki proszku do pieczenia 30 g jogurtu naturalnego Na masę: 200 g jogurtu naturalnego 400 g mleka kokosowego (najlepsze z lidla - dajemy całe - stałą część i wodę) 50 g ksylitolu ( lub słodzik ) 30 g [...]
[...] słyszymy to konieczność wyeliminowania z naszej diety pieczywa. Powodów ku temu znaleźć można kilka i bez wątpienia mają one sens. Podsumowanie Bez wątpienia pieczywo białkowe Allnutrition Proteinoeo Bread jest ciekawym wyborem dla osób, które niekoniecznie chcą lub mogą z różnych powodów spożywać tradycyjnego pieczywa. Produkt posiada [...]
Czego potrzebujemy: jedna polędwiczka wieprzowa - około 600 g tymianek, sól, pieprz 30 g oleju kokosowego 500 g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku garść drobno posiekanej natki pietruszki 1 opakowanie ciasta francuskiego lekkiego 2 plastry boczku lub szynki parmeńskiej 1 żółtko Jak wykonać: Polędwiczkę myjemy, oczyszczamy z błon i tłuszczu, kroimy [...]
[...] g) Białko: 0,9 g Błonnik: <0,5 g Sól: 0,02 g Vegangurt to wegański odpowiednik jogurtu na bazie mleczka kokosowego. Jego dużym atutem jest brak dodanego cukru i bardzo prosty skład. Minusem jest niska zawartość białka. Warto spożywać go z dodatkiem musli, odżywki białkowej, owoców. Gdzie kupić: m.in. Auchan Cena: 7,99 zł (opakowanie 400 g)
[...] W smaku jest delikatna, początkowo łagodna, ale na końcu pozostawia lekko pikantny posmak. Skład Woda, olej rzepakowy, nasiona słonecznika 12,45%, pomidory suszone 10%, białko grochowe 3%, skrobia ziemniaczana, sól, błonnik grochowy, sok cytrynowy, bazylia suszona 0,6%, aromat, przyprawy (czosnek, pieprz biały). Wartości odżywcze Wartość [...]
Krzysztof Piekarz zaprasza na danie godne prawdziwego kulturysty! https://www.youtube.com/watch?v=3xcLq7TFB6o Składniki: Olej kokosowy Stek z antrykotu 4 duże ziemniaki Masło Mix sałat Garść pomidorków koktajlowych Garść słonecznika Czas przygotowania całego dania: 40 min Stek Na patelnię dajemy 1 łyżkę oleju kokosowego i smażymy na nim stecka. [...]
Czego potrzebujemy: Spód: 60 g daktyli 30 g zmielonych płatków owsianych 25 g mąki kokosowej 5 g kakao Masa: 200 g kaszy jaglanej 500 ml wody 50 g stałej części mleczka kokosowego 35 g masła orzechowego 30 g odżywki o smaku biała czekolada lub karmel 30 g erytrytolu Polewa: 40 g masła orzechowego 10 g oleju kokosowego szczypta soli Jak wykonać: [...]
Czego potrzebujemy: Na biszkopty: 2 jajka 50 g mąki ryżowej 20 g ksylitolu 4 łyżki mleka - 40 g 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Na masę: 500 g serka wiejskiego lekkiego 70 g białka o smaku waniliowym/biała czekolada 150 g truskawek 100 ml kawy - najlepiej espresso lub mocnej rozpuszczalnej 40 ml whisky lub amaretto mielona kawa do posypania [...]
Sos sojowy to popularna płynna przyprawa i jeden z najważniejszych składników stosowanych w kuchni azjatyckiej. Dzięki niemu potrawy mają wyjątkowy, orientalny smak. Co kryje się w tym przypominającym Maggi płynie, że jest tak lubiany? Jak powstaje sos sojowy i czy można go spożywać bez obawy o zdrowie? Czy sos sojowy jest zdrowy? Dostarczanie [...]
[...] to ten również powali was na kolana. Tym razem ALLNUTRITION postawiło na pistacje, a dokładniej, białą czekoladę z pistacjami. Nutwhey Pistachio to przepyszny wysokobiałkowy krem, który nie zawiera oleju palmowego i rafinowanego cukru, czyli dwóch składników najczęściej dodawanych do klasycznych produktów tego typu. Nutwhey Pistachio to [...]
[...] potrzebujemy: 50 g mąki orkiszowej jasnej 30 g ulubionego białka 1 jajko około 100 ml wody gazowanej Dziki olej kokosowy w spray ulubione owoce w żelu Jak wykonać: Mąkę, białko, całe jajko, około 50 ml wody miksujemy na gładką masę. W razie potrzeby dolewamy wody - konsystencja ciasta powinna przypominać gęste ciasto naleśnikowe. Zimną [...]